• Βυζαντινές Εκκλησίες
  Πελοπόννησος
  ιδιαίτερα ποικίλη
 • Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης
  Αρχαία Μεσσήνη
  H άλωση και επανίδρυση μιας πόλης
 • Μυκηναϊκή Εποχή
  Αρχαίες Μυκήνες
  Μια ολόκληρη εποχή στην ιστορία
 • Το Φιλιππείο της Ολυμπίας
  Αρχαία Ολυμπία
  Ναός αφιερωμένος στον Δία

Σχετικά με την Πελοπόννησο

Η Πελοπόννησος, το πιο νότιο μέρος της ηπειρωτικής χώρας της Ελλάδας, μόνο μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας θα σας οδηγήσει στο Κορινθιακό κανάλι. Το κανάλι χωρίζει την Πελοπόννησο από την ηπειρωτική χώρα και την κάνει ένα όμορφο και ενδιαφέρον νησί.
"Διώρυγα της Κορίνθου"

Πόλεις της Αργολίδας

Η απέραντη αντίθεση στο σκηνικό και το πλήθος των περιοχών για επίσκεψη στην Πελοπόννησο την καθιστούν ένα ξεχωριστό μέρος για να επισκεφθείτε. ψηλά βουνά, μεγάλες αμμώδεις παραλίες, γόνιμη γη και με πλούσια γεωργία, μαζί με την πλούσια ιστορία και τα αρχαιολογικά αξιοθέατα την κάνουν μία ακαταμάχητη περιοχή για να επισκεφθείτε.

Οι τοποθεσίες που θα επισκεφθείτε εκτείνονται σε όλη την περιοχή της Πελοποννήσου σχηματίζοντας τη μορφή φύλλου μουριάς και είναι γνωστή και ως Μοριάς (Ελληνική λέξη για την Μουριά). Στα δυτικά θα βρείτε την Ολυμπία, γνωστή σε όλους ως τόπος γεννήσεως των Ολυμπιακών αγώνων, ο Μυστράς, με τις Βυζαντινές εκκλησίες και τις διάσημες τοιχογραφίες, τα Καλάβρυτα με έναν από τους πιο οδοντωτούς σιδηροδρόμους στον κόσμο, που περνά από το φαράγγι του Βιράκειου, η Σπάρτη διάσημη για τους Σπαρτιάτες πολεμιστές.

Βόρεια της Πελοποννήσου βρίσκεστε κοντά στην Αργολίδα, ίσως η πιο γνωστή περιοχή αυτής της χερσοννήσου χάρη στις διάσημες περιοχές της, Επίδαυρος, Μυκήνες, Νεμέα αναφέροντας μόνο λίγες
"Μονεμβασιά"

Αρχαίο Θέατρο Άργους

Όχι μόνο θα βρείτε ιστορικά αξιοθέατα στην Πελοπόννησο αλλά και εκτεταμένες αμμώδεις παραλίες, ήσυχους ορμίσκους, μερικές από τις πιο καθαρές θάλασσες της Ευρώπης, με τα κρυστάλινα καθαρά, ζεστά νερά, για όλα τα γούστα για ένα υπέροχο διάλειμμα ή για διακοπές. Ένας ακόμη παράγοντας που κάνει την περιοχή της Πελοποννήσου τόσο αγαπητή, εκτός από τα ειδικά χαρακτηριστικά της και την κοντινή της απόσταση από την Αθήνα είναι το πόσο κοντά βρίσκεται σε νησιά του Ιονίου αλλά και του Αιγαίου, πολλά από τα οποία είναι προσβάσιμα με φέρυ ή κορυζιερόπλοια από διάφορα λιμάνια της.

Μην σκέφτεστε την Πελοπόννησο ως καθαρά καλοκαιρινό προορισμό, την άνοιξη προσφέρει μια ποικιλία από μέρη φυσικής ομορφιάς με άγρια λουλούδια, πεταλούδες και πουλιά ενώ ο χειμώνας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα θέρετρα και τις πίστες σκι ενώ τα βουνά βρίσκονται σε αφθονία κι ο κάθε πεζοπόρος έχει την δυνατότητα να ανακαλύψει άλλες ομορφιές της Πελοποννήσου.

Μέρη Ενδιαφέροντος στην Πελοπόννησο

Ευχαριστούμε την Lucie Debelkova Photography για την χρήση του βίντεο.

Εγγυόμαστε καλύτερες τιμές με απευθείας κράτηση από την ιστοσελίδα μας!

ESPA-PPEL-EU banner