• Παλαμήδι Ναύπλιο
  Αργολίδα
  γεμάτη με ιστορία
 • Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
  Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
  Διάσημο για την κατασκευή & την ακουστική του
 • Μυκηναϊκή Εποχή
  Αρχαίες Μυκήνες
  μια πόλη που καθόρισε μια ολόκληρη εποχή
 • Ναός του Δία Νεμέα
  Αρχαία Νεμέα
  Ναός του Νεμείου Διός

Για τον Νομό Αργολίδος

Μιάμιση ώρα από την Αθήνα, πάνω από το Κορινθιακό κανάλι, θα βρεθείτε στην Αργολίδα, να φωλιάζετε στα δεξιά της Πελοποννησιακής χερσοννήσου.
"Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου"

Cities of Argolida

Σ'αυτή τη βοριοανατολική τοποθεσία, η Αργολίδα έπεξε ένα σπουδαίο ρόλο στην ιστορία της Ελλάδας και ήταν η πιο πυκνοκατοικιμένη περιοχή κατά τη διάρκεια της Μυκηναικής εποχής, Μυκήνες, τύρινθα, Άργος και οι γειτονικές πόλεις το αποδεικνύουν.

Το 1875 ο Ερρίκος Σλήμαν άρχισε να ανακαλύπτει αυτόν τον ξεχασμένο κόσμο. Η Αργολίδα δίνει την εντύπωση ότι είναι εντελώς αποκομένη, ότι υπάρχει στο δικό της ανεξάρτητο κόσμο, προστατευόμενη από τα βουνά, απλώνεται σε απέραντες γόνιμες πεδιάδες γεμάτες από κτήματα με ελιές, πορτοκάλια και λεμόνια, μερικοί αγρότες καλλιεργούν βερύκοκα, φιστίκια, καπνό, μαρούλια, αγγινάρες, αμπέλια κλπ., αλλά η γόνιμη κοιλάδα εκτείνεται και σε παρασύρει σε εκπληκτικές παραλίες, κρυμμένα λιμανάκια και υπέροχα νερά της παραλίας Καραθώνα (Ναύπλιο), τον κόλπο του Βιβαρίου, το Τολό, την Κάντια, την Αρχαία Επίδαυρο.

Μια αφθονία αρχαιολογηκών χώρων για να επισκεφθείτε, το Ναύπλιο, τις Μυκήνες με το παλάτι, τον Τάφο του βασιλιά Αγαμέμνωνα και το θαυμάσιο μουσείο.
"Αρχαίο Θέατρο Άργους"

Αρχαίο Θέατρο Άργος

Η Τίρυνθα που βρίσκεται ανάμεσα στο Ναύπλιο και τις Μυκήνες. Το θέατρο της Επιδαύρου, με το ιερό του Ασκληπειού (θεός της Ιατρικής) και το μουσείο, τοποθετημένο στα ένδοξα περίχωρα και διάσημο για την ακουστική και τις παραστάσεις κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και Αυγούστου, η Λέρνα 10 χλμ. από τους Μύλους, όπου λέγεται ότι η Ύδρα (φίδι με 10 κεφάλια) εξοντώθηκε από τον Ηρακλή, το Κεφαλάρι όπου θα βρείτε τα απομεινάρια των πρώτων πυραμίδων που χτίστηκαν, η Αρχαία Ασίνη στο τέλος της αμμώδους παραλίας του Τολού, η λίστα είναι ατελείωτη.. Δείτε τη σελίδα Αξιοθέάτα για περισσότερα.

Εγγυόμαστε καλύτερες τιμές με απευθείας κράτηση από την ιστοσελίδα μας!

ESPA-PPEL-EU banner