• Πλατεία Συντάγματος Ναύπλιο
  Ναύπλιο - Νάπλι - Ανάπλι
  Πλατεία Συντάγματος
 • Κάστρο Παλαμηδίου
  Κάστρο Παλαμήδι
  με 999 σκαλιά μέχρι την κορυφή
  πανέμορφη θέα του Ναυπλίου
 • Θαλάσσιο οχυρό Μπούρτζι
  Οχυρό Μπούρτζι
  στο λιμάνι του Ναυπλίου
 • Κάστρο Ακροναυπλίας
  Ακροναυπλία
  το αρχαιότερο οχυρό
  στο Ναύπλιο

Η Πόλη του Ναυπλίου

Το Ναύπλιο βρίσκεται μόλις 11 χλμ. από το Βιβάρι, είναι μια μαγευτική πόλη και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους, και διαθέτει μεγάλη ποικιλία ιστορικών μνημείων, κάστρων και μουσείων.

Η παλιά πόλη του Ναυπλίου έχει μία μαγευτική ατμόσφαιρα, με τα στενά δρομάκια, Ενετικού στίλ, κρεμασμένα μπαλκόνια πειστοιχίζονται από καταστήματα, καφέ και ταβέρνες. Ιδιαίτερα αγαπητά είναι τα καταστήματα πώλησης κομπολογιών και οι κατασκευές που κάνουν πολύ καλό εμπόριο όλο το χρόνο. Η πόλη είναι μαγνήτης για τους τουρίστες όλο το χρόνο και είναι ιδιαιρέρως αγαπητή στους Αθηναίους για τις εξορμήσης του Σαββατοκύριακου, δεδομένης της μικρής απόστασης από την Αθήνα.

Λιμάνι Ναυπλίου

Επισκεφθείτε την ''Πύλη της Ξυράς''- την παλιά πύλη από τους αρχαίους χρόνους, το κάστρο του Παλαμηδίου που δεσπόζει πάνω από την πόλη με τα 999 σκαλοπάτια του ως την κορυφή, κάντε ένα σύντομο ταξίδι με βάρκα ως το κάστρο Μπούρτζι, που βρίσκεται στο λιμάνι, όπου είναι το πιο φωτογραφησμένο κάστρο/νησάκι στην Ελλάδα. Το κάστρο της Ακροναυπλίας αξίζει μία επίσκεψη, όπως και η περιοχή 5 Αδέρφια/ψαρομαχαλάς στην κορυφή της παλιάς πόλης. Το Ναύπλιο είναι κοντά σε μία μοναδική ποικιλία μουσείων, επισκεφθείτε το πρόσφαρα ανανεωμένο Αρχαιολογικό μουσείο στη πλατεία Συντάγματος, το Λαογραφικό μουσείο, το Πολεμικό μουσείο, το μουσείο Παιχνιδιού, το μουσείο Κομπολογιού και το μουσείο Ούζου (όπου κάποιος μπορεί επίσης να δεί πως φτιάχνεται το προ'ι'όν και να το δοκιμάσετε). Το Ναύπλιο είναι μία ρομαντική πόλη με μία σπάνια γοητεία και αφήνει κάτι σε όλους κάνοντας το υποχρεωτικό να το επισκεφθείτε!

Δημαρχείο Ναυπλίου

Μην Χάσετε

Timelapse του Ναυπλίου

Ευχαριστούμε τον Stefanos Kyriazis για την χρήση του βίντεο

Εγγυόμαστε καλύτερες τιμές με απευθείας κράτηση από την ιστοσελίδα μας!

ESPA-PPEL-EU banner