Μέρη Ενδιαφέροντος

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ?

Μέρη για να επισκεφθείτε στην Πελοπόννησο και την Ελλάδα

ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Η Κόρινθος βυθισμένη στην ιστορία, ήταν μια από τις πλουσιότερες πόλεις των αρχαίων χρόνων & ήλεγχε την κίνηση από και προς την Πελοπόννησο. Επισκεφθείτε την Αρχαία Κόρινθο και την Ακροκόρινθο.

Ακροκόρινθος

Ισθμός Κορίνθου

ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Περάστε μέσα από το κανάλι της Κορίνθου με πλοίο ή κάντε μια στάση στον δρόμο που περνάει από πάνω για μια φωτογραφία, αξίζει τον κόπο.


ΑΡΧΑΙΑ ΑΣΙΝΗ

Η Αρχαία Ασίνη κατοικείται από προϊστορικούς χρόνους και ήταν γνωστό λιμάνι από που απέπλευσαν Μυκηναϊκά πλοία για την Τροία. Βρίσκεται στο Τολό, στο τέλος της παραλίας.

Λιμάνι Μυκηναϊκής Εποχής

Αθήνα Ακρόπολη

ΑΘΗΝΑ

Η πρωτεύουσα της Ελλάδας, γεμάτη ιστορία και μνημεία. Υπάρχουν πολλά να επισκεφθεί κανείς και σκεφτείτε την πιθανότητα ξενάγησης ώστε να πάρετε όσα περισσότερα γίνεται από την πόλη και τους χώρους.

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ

Το Άργος είναι μια από τις παλαιότερες και συνεχόμενα κατοικημένες πόλης στην Ευρώπη. Υπάρχουν ερείπια σε όλη την νέα πόλη και το αρχαίο θέατρο αξίζει μια επίσκεψη.

Πόλη του Άργους

Ερείπια Αρχαίας Μεσσήνης

ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ

Άψογα διατηρημένα ερείπια της αρχαίας πόλης.. ναοί, θέατρο, στάδιο, ιερά και πολλά άλλα. Δεν έχει χτιστεί ποτέ κάτι πάνω από την πόλη και δεν καταστράφηκε.


ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Το φανταστικό θέτρο της Επιδαύρου με την μοναδική του ακουστική όπου γίνονται παραστάσεις κατα την διάρκεια των μηνών του Ιουλίου & του Αυγούστου. Δείτε επίσης το ιερό του Ασκληπιού.

Διάσημο αρχαίο θέατρο

Αρχαία Νεμέα Κρασί

ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ

Η Νεμέα, μόλις 40 λεπτά μακρυά διαθέτει έναν υπέροχο αρχαιολογικό χώρο, ένα στάδιο και τα παγκοσμίου φήμης οινοποιεία τα οποία αξίζει να επισκεφθείτε για γευσιγνωσία και ξενάγηση.

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Ο Βράχος της Μονεβασιάς, προσβάσιμος μόνο από μία στενή γέφυρα και με την καλά κρυμμένη παλιά πόλη να κοιτάζει προς την θάλασσα, είναι ένα μνημείο στους Βυζαντινούς χρόνους.

Γιβραλτάρ της Ελλάδας

Παναγία Κεφαλάρι

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑΡΙ

Σε απόσταση μόλις 20 λεπτών μια επίσκεψη στην εκκλησία χτισμένη μέσα σε σπηλιά στο Κεφαλάρι είναι μοναδική εμπειρία. Όμορφο και ήσυχο περιβάλλον.


ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

Ταξιδέψτε από το Διακοπτό στα Καλάβρυτα μέσα από τα βουνά (κυριολεκτικά σε μερικά σημεία) πάνω σε οδοντωτό σιδηρόδρομο. Τα Καλάβρυτα είναι πανέμορφο ορεινό χωριό.

Οδοντωτός σιδηρόδρομος Καλάβρυτα

Ναύπλιο Μπούρτζι

ΝΑΥΠΛΙΟ

Η πρώτη πρωτεύουσα του νέου Ελληνικού κράτους, το Ναύπλιο βρίσκεται μόλις 15 λεπτά μακρυά. Περιπλανηθείτε στα Ενετικά στενά της παλιάς πόλης και επισκεφθείτε το Μπούρτζι ή το Παλαμήδι..

ΔΕΛΦΟΙ

Σύμφωνα με τον μύθο ήταν το κέντρο του κόσμου, το ιερό και ο αρχαιολογικός χώρος σίγουρα αξίζουν μια επίσκεψη. Ένας χώρος που κόβει την ανάσα, περίπου 3 ώρες από το Βιβάρι.

Ο Ομφαλός της γης

Θολωτοί τάφοι Μυκηνών

ΜΥΚΗΝΕΣ

Το παλάτι του Αγαμέμνωνα, οι θολωτοί τάφοι και πολλά, πολλά άλλα. Οι Μυκήνες ήταν από τις πιο ισχυρές πόλεις-κράτη του αρχαίου κόσμου, δίνοντας το όνομά τους σε μια ολόκληρη εποχή.


ΜΥΣΤΡΑΣ

Μόλις λίγες ώρες μακρυά και κοντά στην Σπάρτη, ο Μυστράς βρίσκεται πάνω σε λόφο και αποτελεί μια συλλογή από Βυζαντινές εκκλησίες, μοναστήρια και αρχοντικά. Μια υπέροχη ολοήμερη εκδρομή.

Βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια

Γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Τόπος γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων, η Αρχαία Ολυμπία έχει διατηρηθεί άψογα και για να εξερευνήσει κανείς όλο τον αρχαιολογικό χώρο αλλά και το μουσείο χρειάζεται αρκετές ώρες.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ | ΛΥΓΟΥΡΙΟ

Το Μουσείο βρίσκεται στον δρόμο για την Επίδαυρο, είναι ιδιωτικό μουσείο και τα εκθέματα περιλαμβάνουν απολιθώματα, κρυστάλλους, προϊστορικά εργαλεία και πολλές ακόμα σπανιότητες.

Μουσείο φυσικής ιστορίας Κωτσιομύτη

Εγγυόμαστε καλύτερες τιμές με απευθείας κράτηση από την ιστοσελίδα μας!

ESPA-PPEL-EU banner