Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Peloponnese Sites

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Βιβάρι γραφικό ψαροχώρι στην Αργολίδα, στην χερσόννησο της Πελοποννήσου. Η Πελοπόννησος είναι μέρος της πλούσιας ιστορίας και έχει παίξει σπουδαίο ρόλο στους Ελληνικούς πολέμους

Η Πελοπόννησος, το πιο νότιο μέρος της υπειρωτικής χώρας της Ελλάδας, μόνο μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας θα σας οδηγήσει στο Κορινθιακό κανάλι. Το κανάλι χωρίζει την Πελοπόννησο από την ηπειρωτική χώρα και την κάνει ένα όμορφο και ενδιαφέρον νησί.

Η απέραντη αντίθεση στο σκηνικό και το πλήθος των περιοχών για επίσκεψη στην Πελοπόννησο την καθιστούν ένα ξεχωριστό μέρος για να επισκεφθείτε. ψηλά βουνά, μεγάλες αμμώδεις παραλίες, γόνιμη γη και με πλούσια γεωργία, μαζί με την πλούσια ιστορία και τα αρχαιολογικά αξιοθέατα την κάνουν μία ακαταμάχητη περιοχή για να επισκεφθείτε.

Οι τοποθεσίες που θα επισκεφθείτε εκτείνονται σε όλη την περιοχή της Πελοποννήσου σχηματίζοντας τη μορφή φύλλου μουριάς και είναι γνωστή και ως Μοριάς (Ελληνική λέξη για την Μουριά). Στα δυτικά θα βρείτε την Ολυμπία, γνωστή σε όλους ως τόπος γεννήσεως των Ολυμπιακών αγώνων, ο Μυστράς, με τις Βυζαντινές εκκλησίες και τις διάσημες τοιχογραφίες, τα Καλάβρυτα με έναν από τους πιο οδοντωτούς σιδηροδρόμους στον κόσμο, που περνά από το φαράγγι του Βιράκειου, η Σπάρτη διάσημη για τους Σπαρτιάτες πολεμιστές.

Βόρεια της Πελοποννήσου βρίσκεστε κοντά στην Αργολίδα, ίσως η πιο γνωστή περιοχή αυτής της χερσοννήσου χάρη στις διάσημες περιοχές της, Επίδαυρος, Μυκήνες, Νεμέα αναφέροντας μόνο λίγες. Όχι μόνο θα βρείτε ιστορικά αξιοθέατα στην Πελοπόννησο αλλά και εκτεταμένες αμμώδεις παραλίες, ήσυχους ορμίσκους, μερικές από τις πιο καθαρές θάλασσες της Ευρώπης, με τα κρυστάλινα καθαρά, ζεστά νερά, για όλα τα γούστα για ένα υπέροχο διάλειμμα ή για διακοπές.

Δείτε τη σελίδα Αξιοθέάτα για περισσότερα.